Editorial

 1. REVISTA DE L’ESCOLA BARCANOVA DE SANTA PERPÈTUA DE MOGODA Núm. 33

  banner-revista

  Una de les coses que més ens preocupen als mestres de l’Escola és com orientem als nostres alumnes un cop acaben l’ESO. Estan clares quines són les oportunitats que ofereix el nostre sistema educatiu als joves que estan en aquesta mateixa situació i no tenen necessitats educatives especials. El ventall de possibilitats que se’ls hi obre tan públic com privat és amplíssim, des de vàries famílies professionals dels diferents graus, fins a una oferta diversa de batxillerats. Aquesta situació es limita dràsticament a l’oferta específica, ja que no hi ha places adaptades pels nostres joves ni diversitat d’oferta de famílies professionals adequades. En el millor dels casos l’alumne ha de desplaçar-se fora del seu municipi per rebre una formació adequada.

  En aquests moments, dels aproximadament 2.000 alumnes amb dictamen de 16 a 21 anys que hi ha a Catalunya només hi ha oferta formativa professional adaptada de 450.

  I que ningú pensi amb la reserva de places a l’ordinària, com una solució adequada.

  Davant aquest panorama desolador, Barcanova amplia pel proper curs 2015-16 l’oferta formativa professional amb una unitat de 12 places de PFI de cuina i restauració. Aquesta és una de les apostes que l’Entitat i el Departament d’Ensenyament fan per donar resposta a la manca d’oferta i a les possibilitats reals d’inserció en el món de la cuina i la restauració. L’Entitat organitza el curs, seguint amb la nostra voluntat de donar servei; i el Departament, concertant la formació.

  Finalitzem aquest trimestre amb aquesta gran notícia i encarem el proper amb ganes i il·lusió d’organitzar aquesta nova formació pel nostre alumnat i els que vinguin de fora.

  M’emociona pensar que al setembre començaran 12 joves, que seguiran una formació de qualitat, que, quan acabin, les seves oportunitats laborals s’ampliaran clarament, i que aquest fet els hi canviarà la vida.

  I ells encara no ho saben.

  Roser Ferré. Directora de l’Escola

  revista4
  Actualitzat 27-3-2015. Editor: Amador Esmeralda