Activitats 2020-2021

 1. Projecte Integrat PFI Cuina

  El dia 15 de juny els alumnes de 1r de PFI d’Hoteleria han realitzat el seu Projecte Integrat.

  Aquest projecte ha consistit en escollir un país, fer la recerca d’informació més important (ubicació, relleu, cultura, gastronomia, cuiners i cuines, plat típics…) i realitzar l’elaboració i presentació d’un plat típic del país.

  quest curs han sortit uns treballs i unes elaboracions molt interessants:

  • La Khoulod i en Pol han escollit Argentina i han realitzat una empanada de carn boníssima.
  • L’Albeto ha escollit Itàlia i ha realitzat una Lassanya per llepar-se els dits.
  • L’Andrea i la Miriam han escollit Brasil i han realitzat dues elaboracions: el Pao de queijo i la Cocinha. Els ha quedat tot molt bo.
  • L’Albert ha escollit Japó i el seu plat escollit ha estat el Nigiri de sushi Skin salmó. Un plat complicat però que ha tingut molt bon resultat.
  • El Zakariae ha escollit el seu país, el Marroc, i ha realitzat un Tahine de pollastre amb olives, súper bo.
  • L’Héctor, l’Alex i en Juan han escollit Rússia i el seu plat ha estat la Sopa Brosch, un entrant molt bo.

  Ha estat un trimestre intens on els alumnes de primer han posat en pràctica el que han anat aprenent des de que van començar el curs. Han realitzat un treball ben elaborat i estructurat.

  També han fet una infografia destacant allò més important del treball i l’han exposat davant els seus companys i professorat.

  I per acabar han decorat i presentat les taules tenint en compte el país escollit.

  La degustació s’ha realitzat en un entorn idílic, amb música d’origen i el professorat ha pogut provar totes les elaboracions.

  Hem de felicitar a tots l’alumnat de primer per la seva gran feina!.


 2. Sortides PFI Jardineria

  El curs 2020/21, els alumnes del PFI d’auxiliar de vivers i jardins de l’escola Barcanova han tingut l’oportunitat de realitzar diferents sortides programades per a l’adquisició de competències de la seva formació. Els llocs on els alumnes han pogut visitar fora de l’escola han estat: el Parc Central de Sant Cugat del Vallès, els parcs públics de Plaça Espanya i Creu Alta a Sabadell i el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes. Alguns dels objectius d’aquestes sortides han estat conèixer les diferents estructures d’un parc públic i la seva adaptació a l’entorn urbà, observar i discriminar nous gèneres i espècies del clima mediterrani, assimilar el concepte de compromís ambiental i de jardineria sostenible o observar i reconèixer floracions en diverses èpoques de l’any.


 3. Sortida al Museu d’Història de Santa Perpètua

  Els alumnes de 3r el dia 17 de maig vam fer una sortida al museu d’història de Santa Perpètua per fer un taller sobre l’Edat Mitjana, ja que és el tema que s’està treballant durant el tercer trimestre.

  Es va fer una petita explicació sobre el tema per poder fer posteriorment un joc de rol on els alumnes havien de posar-se a la pell d’algun personatge de l’època com per exemple: els nobles, els clergues, els pagesos i els camperols.

  S’ho van passar molt bé i van poder viure un dia com ho feien a l’Edat Mitjana.


 4. Visita a alumnes en practiques PFI Cuina

  Els alumnes de 1r de PFI d’Hoteleria, han realitzat la visita de tres alumnes de segon curs que estan fent les pràctiques a empresa. Hem visitat al Kevin, a la Judith i a l’Alba. Tots tres han fet un bon procés escolar, que ha culminat en les pràctiques de segon curs, de 180 hores.

  En Kevin ha estat al bar “Dolç i Cafè” de Santa Perpètua de Mogoda, la Judith al bar “Moguda Cafè” també a Santa Perpètua de Mogoda i l’Alba al “Restaurant Oasis” de Barberà del Vallès.

  La visita ha estat molt interessant perquè els alumnes de primer han vist de primera mà com treballen els seus companys i companyes, i han pogut fer preguntes tant als propietaris dels bars i restaurants com als propis alumnes de segon.

  Els ha agradat molt les visites perquè s’han pogut fer una idea de com seran les seves futures pràctiques el curs que ve i sobretot, veure en primera persona quines són les tasques i qualitats d’un bon auxiliar de cuina i sala.