Activitats 2014 - 2015

 1. Visita Honda

  El dimarts dia 16 de juny, els alumnes de 2n cicle hem realitzat la visita a Honda després d’haver realitzat un treball que ha anat a concurs.

  Des de l’assignatura de Treballs Monogràfics, i al llarg del segon trimestre, un grup d’alumnes de quart van realitzar el treball a partir del guió que Honda ens havia enviat. Era un treball que es conformava d’una part teòrica, on els alumnes van haver de buscar informació sobre la seguretat a sobre de les motos, dels avantatges i inconvenients d’anar amb aquest mitjà de transport,…; i una part més pràctica on vam haver d’inventar un eslògan i crear un videoclip amb una innovació en les motos.

  Al grup, se li va ocórrer la genial idea d’inventar una moto que incorporava un alcoholímetre i només podia ser engegada si els resultats d’aquest alcoholímetre no eren positius.

  Un cop van haver treballat de valent, guiats per l’educadora Eva Guitart, i van aconseguir acabar el treball, el van enviar a Honda, els quals, l’havien de valorar i dir-nos si acceptaven o no la feina feta i si, per tant, optàvem a la visita. Finalment, després d’unes setmanes, ens va arribar la notícia que la feina era correcta i que, per tant, anàvem a Honda.

  Així doncs, el dia 16 de juny ens va venir a recollir l’autocar i, compartint espai amb una altra escola de les Franqueses, vam anar cap a les instal·lacions de Honda. Un cop allà, la visita va començar amb una explicació teòrica d’uns 40 minuts sobre la necessitat de tenir cura de la nostra protecció i del manteniment de la moto per poder prevenir accidents i problemes físics personals.

  Posteriorment, vam anar a esmorzar i després, vam pujar a una sala on hi havia uns simuladors. Per parelles, havíem de fer el circuit que el monitor de Honda ens deia i un company ens valorava com ho havíem fet. Aquesta activitat ens va servir per veure que se sent quan es va amb moto i per adonar-nos que, quan un condueix, sovint, té una percepció que no s’ajusta massa a la realitat.

  Després d’aquesta activitat, cap a les 12:00, vam anar cap a la pista exterior on, finalment, vam poder agafar les motos. Primer ens vam posar les proteccions de genolls i colzes, ens vam posar el casc i els guants. Ens van portar a una primera pista on havíem de superar diverses proves i posteriorment, si ho havíem fet correctament, anàvem a la pista gran on podíem conduir, darrera d’un monitor, però de forma més lliure.

  Molts no havíem agafat moto anteriorment i va ser una experiència molt divertida. El temps meteorològic va aguantar i ho vam passar molt bé. Però vam poder concloure que cal tenir molta cura per no patir accidents amb aquest mitjà de transport. Finalment, vam tornar a l’escola amb molts coneixements apressos i amb un manual de conducció que ens van donar a les instal·lacions


 2. Colònies ESO 2015

  Aquest any les colònies les hem fet al Mas La Comademont. Es tracta d’una masia del segle XIII restaurada per poder gaudir de tots els seus espais i llocs. Està situada al terme municipal de Batet de la Serra, dins mateix del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, comarca famosa pels seus més de 30 cons volcànics i pedreres basàltiques, a uns 720 metres d’altura sobre el nivell del mar.

  Aquest any l’estada ha estat més curta però plena d’activitats: tir amb arc, passejada amb bicicletes, orientació, jocs aquàtics etc. Han estat uns dies molt divertits a on, com sempre, hem pogut aprendre a conviure i a compartir.

  Galeria


 3. Festa escola 2015

  El dissabte dia 7 de juny va tenir lloc la 23ena festa major de l’escola. Va ser un dia on tant alumnes, professors, com exalumnes i familiars podien venir a l’escola i retrobar-se o conèixer el que en ella s’ha treballat al llarg d’aquest any.
  A les 10:00h del matí ja estava tot preparat i van començar a arribar les primeres famílies i alumnes. Cap a les 10:30, va tenir lloc l’exhibició dels alumnes del PFI de hípica. El primer torn va ser pels alumnes de 1r del PFI que van fer un Carroussel amb 10 cavalls. Ho van fer molt bé, i tot i que algun cavall estava nerviós amb tant de públic, van aconseguir demostrar el que havien aprés aquest any a l’escola.

  A continuació, els alumnes de 2n del PFI, van realitzar exhibicions de les diverses modalitats hípiques (salts d’obstacles, peu a terra, els 3 aires,…). Es nota que ja tenen més experiència i ho van fer molt bé.

  Quan van finalitzar les activitats a la pista de la hípica, va començar l’esperat i famós partit de futbol entre alumnes i ex-alumnes. El partit va ser molt renyit, però tot i que amb una diferència mínima, va acabar guanyant l’equip d’alumnes de l’escola. Tot i així, enhorabona a tots per la implicació i les ganes de repetir, any rere any.

  Finalitzat el partit, va arribar un moment força important. Tocava entregar els diplomes a aquells alumnes que finalitzaven la seva formació amb nosaltres. Va ser un moment emotiu on inclús alguns pares i familiars d’aquests alumnes van voler dedicar unes paraules d’agraïment cap a l’escola i la feina que des d’aquí fem.

  Acabat aquest moment, va ser l’hora de fer l’aperitiu. Les famílies es van involucrar i van portar menjar per compartir amb la resta de famílies. Va ser la part més distesa de la festa i on famílies, que no es coneixien de res, van parlar i van compartir espai i moments.

  En tota la jornada, a més a més, es va poder veure l’exposició que es van realitzar a les aules de 2n i 3r on vam voler donar a conèixer a tot aquell que vingués a visitar-nos què havíem realitzat al llarg del curs des de les diverses assignatures instrumentals, així com la feina que realitzem a l’àrea de jardinera i hàbits laborals.

  També vam oferir un servei de venda del material que realitzen els alumnes a l’àrea d’hàbits laborals així com algunes de les plantes que han trasplantat i fet créixer els alumnes de jardineria.
  Estem contents de tota la gent que va venir i, un any més, la festa va ser tot un èxit, envoltats de famílies, riures i records.

  Galeria


 4. Viatge PFI 2015 Cádiz

  Els alumnes del PFI que aquest any acaben la formació han anat de viatge a Cádiz.

  Galeria


 5. Setmana cultural 15

  La setmana del 20 al 24 d’abril, a l’escola vam realitzar la Setmana Cultural; es tracta d’una setmana la qual la dediquem a realitzar diverses activitats relacionades amb la cultura i les arts. El treball que es realitza a la setmana Cultural és un treball realitzat de forma transversal que intenta agrupar el que s’ha anat treballant a les diverses assignatures per tal de poder aplicar, també, els nous coneixements adquirits a les diverses sortides i tallers que es realitzen.
  A la revista trobareu molta més informació: Setmana Cultural 15.

  Mes informacióGaleria


 6. Carnestoltes 15

  Con cada any hem treballat el carnestoltes d’una manera diferent. Aquest any el fil conductor de les activitats desenvolupades durant el trimestre ha estat la música. Cada grup ha treballat un estil musical diferent i el dia del carnestoltes han pogut demostrar, mitjançant una gimcana, els coneixements adquirits. Una  manera divertida de apropar el món de la música als nostres alumnes.

  A la revista trobareu molta més informació:  Carnestoltes 15

  Més informacióGaleria


 7. Jornades esportives

  Una vegada més, els alumnes de quart de l’Escola han participat en les jornades esportives de Santa Perpètua de Mogoda.Una bona ocasió per compartir i competir amb altres estudiants de la població i treballar aspectes relacionats amb el joc net, el compliment de les normes i una bona conducta esportiva. Les competicions van tenir lloc a les instal•lacions municipals el dia 6 de Febrer i van ser un èxit de participació.


 8. Palau de la música

  Els alumnes de primer cicle han tingut l’oportunitat de visitar el Palau de la Música el dia 27 de gener dins del programa Escoles al Palau.

  Des de fa més de 25 anys, Escoles al Palau col·labora amb la comunitat educativa a fi d’oferir activitats i propostes artístiques que potenciïn el desenvolupament integral dels infants i joves del nostre país. Com a espai excepcional que captiva tots els que s’hi endinsen, el Palau de la Música Catalana vol esdevenir un catalitzador de vivències i experiències artístiques, tant des d’un punt de vista cognitiu com sensorial, emocional i espiritual. Els concerts-espectacles que integren aquest cicle han estat concebuts amb l’objectiu de ser entenedors i atractius per a les diverses franges d’edat, compreses entre els 2 i els 18 anys. En cada cas, la música es converteix en la gran protagonista i alhora interacciona amb disciplines com la dansa, la poesia, el teatre i les arts plàstiques, entre d’altres. Comprendre el ritual d’un concert, reconèixer repertoris i instruments, fomentar el respecte envers els intèrprets i aprendre a escoltar la música i el seu silenci, són competències claus per aconseguir una escolta activa i més intel·ligent.

  El concert espectacle al que van assistir els nostres alumnes va ser “Malikianini, simfònic ara!” Una orquestra i molta música trepidant. Els objectius: Gaudir de l’impacte sonor que produeix una orquestra simfònica i conèixer com s’estructura i s’organitza i poder escoltar repertori simfònic que comprèn des del Barroc fins a l’actualitat.


 9. Visitar viver

  Els alumnes de quart han fet una visita el dia 3 de desembre a “Cultius Gaxas”. Viveristes de tota la vida, per tradició familiar, dedicats al cultiu d’hortalisses, és a l’any 1985 quan comencen a cultivar planta ornamental, sobre tot geranis. A l’any 1989 deixen de cultivar hortalisses i es dediquen exclusivament a cultivar planta ornamental sobre tot dimorfoteca, geranis i poinsettias. Els nostres alumnes va rebre una molt bona explicació del cultiu d’aquesta planta tant nadalenca .


 10. L’auditori

  El passat dia 14 de gener els alumnes de segon cicle van poder gaudir a l’auditori de la representació de “Somnis de Músic” dintre del programa L’Escola va a l’Auditori. El concert està interpretat per una orquestra i un cor de músics d’entre 12 i 18 anys. Mentre van interpretant i coreografiant diferents moviments de l’obra Somni d’una nit d’estiu de F. Mendelssohn, van desvetllant quins són els seus somnis.


 11. Montseny

  Una vagada més em pogut gaudir de l’excursió al Montseny. Observar els canvis de la vegetació al canviar d’alçada, observar el colors de la tardor als faigs i castanyers, gaudir de la muntanya i dels companys son alguns del objectius d’aquesta sortida. Malauradament el dia no ens va acompanyar ja que hi havia molta boira, per això tots els alumnes van fer el mateix recorregut a l’Empedrat de Morou i no vam fer la pujada la Turó de l’Home amb el grup de segon cicle. Encara així va estar una jornada molt positiva i entretinguda.


 12. Visitia biblioteca

  El passat dia 5 de Novembre vam fer una visita a la biblioteca de Santa Perpètua amb les alumnes de primer. El objectiu d’aquesta visita és conèixer el funcionament de la biblioteca, aprendre com funciona el servei de préstec i fomentar l’ús d’aquestes instal•lacions per part dels alumnes.


 13. Teatre “MAR I CEL”

  El divendres dia 13 de març els alumnes de segon cicle van anar al Centre Parroquial Sant Vicenç, a Sabadell a veure l’obra de teatre Mar i Cel. La companyia, La Romareda, de Lleida, va representar en 45 minuts, la trama de l’obra escrita per Àngel Guimerà sobre els conflictes entre moriscos i cristians. Va ser molt interessant i tot i que era en català antic, barrejava escenes més sèries amb d’altres més còmiques que van fer que no es fes gens avorrida.

  Al final, van fer un col·loqui els actors i van poder preguntar-los aquelles inquietuds i qüestions que tenien, tant en relació a l’obra com en relació a la feina d’actor. Va ser divertit i ens ho van passar molt bé!!!