Activitats 2022-2023

 1. TORRENT DE CAN COLL

  Els grups de jardineria i Forestal han posat punt i final al curs 22-23 amb una sortida conjunta al Torrent de Can Coll, al Parc Natural de la serra de Collserola on han realitzat una excursió pels seus boscos i han tancat la sortida (i el curs) amb una dinar de germanor.


 2. TURÒ DE L’HOME

  Jardiners i forestals vam fer una sortida al Turó de l’Home amb els objectius d’observar les diferents vegetacions del clima mediterrani i gaudir i passejar d’un matí pel parc del Montseny en una època de l’any on el paisatge és molt bonic.


 3. SORTIDA A CAFÈS PONT

  Els alumnes de 1r de PFI d’Hoteleria hem anat a la fàbrica de Cafès Pont, a Sabadell.

  Cafès Pont és una empresa familiar, fundada al 1952 pels germans Armand i Feliu Pont. Tots dos van decidir guanyar-se la vida emprenent un nou negoci, que constava d’una petita botiga a Sabadell. Junts van aconseguir crear una empresa que es regia sota el principal lema de servir un producte de qualitat als seus clients. Actualment, és una empresa forta en el sector cafeter, que té milers de clients arreu del territori.

  La sortida ha estat una gran experiència perquè els alumnes han pogut aprendre com funciona una fàbrica de cafès (com ve el cafè des de l’origen, com fan els blends, com el torren i l’envasen…) i també i molt important, quines són les característiques i el procés per elaborar un bon cafè. I també ens han ensenyat com se serveix i com es fa el procés de neteja de la màquina de cafè.

  Ha estat una sortida molt interessant i important de fer, ja que tenir coneixements del món cafeter és essencial per al seu futur laboral perquè és una branca molt important del sector de l’hoteleria i la restauració.


 4. SORTIDA A LA FUNDACIÓ ALÍCIA

  El 12 de juny els alumnes de 1r de PFI de Cuina hem manat a la Fundació Alícia a fer uns tallers molt interessants.

  La Fundació Alícia, Ali-mentació i cièn-cia, és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Un centre amb vocació social i obert a tothom per promoure la bona alimentació.

  Els tallers que hem fet han estat: “Correfogons” i “Fenòmens a la carta”. El primer ha estat un taller molt divertit, ja que era un concurs de cuina on l’alumnat havia de preparar una recepta amb un temps determinat i alhora respondre preguntes sobre l’alimentació saludable per tal d’aconseguir ingredients extres.

  El taller de Fenòmens a la carta ha estat molt interessant, ja que hem après receptaris per a col·lectius amb al·lèrgies i intoleràncies o algun tipus de problemàtica alimentària. I els hem posat en pràctica, elaborant diversos plats saborosos i aptes per a tothom.

  Ha estat una sortida molt interessant i profitosa professionalment.


 5. POBLE ESPANYOL: EXPOSICIÓ I TALLER DE TERRISSES.

  El dia 25 d’Abril els alumnes de 1r cicle de l’ESO han visitat l’Exposició “Superhéroes y superheroínas” al Poble Espanyol de Barcelona. Aquesta activitat s’ha realitzat com a cloenda del projecte de llengua castellana “Los superhéroes y las superheroínas”, programat pel segon i tercer trimestre.

  Aprofitant l’estança en aquest recinte emblemàtic de la ciutat de Barcelona, hem realitzat un taller de terrissa amb dues artesanes que ens han donat a conèixer el seu ofici.

   


 6. ACTIVITATS ESPORTIVES ACELL

  Aquest any també hem participat en les diferents activitats esportives organitzades per l’ Acell. El dia 16 de febre vam participar en la competició de Bàsquet, el dia 16 de març en la competició de futbol i el dia 27 d’abril en la d’atletisme. Un bona experiència per als nostres alumnes que s’ho van passar molt bé.

   


 7. TALLER CÈL·LULA

  El dia 20 de març els alumnes de 1r d’ESO van realitzar un taller sobre la cèl·lula al laboratori de l’Institut Rovira Forns de Santa Perpètua, que molt amablement cada curs comparteixen les seves instal·lacions amb l’Escola Barcanova. Vam analitzar a través del microscopi cèl·lules animals i cèl·lules vegetals.

   


 8. PALAU DE LA MÚSICA: MÚSIQUES DEL MÓN

  El 16 de març els alumnes de 1r d’ESO van assistir al Palau de la Música a l’audició del concert-espectacle “Les músiques del món”. Aquesta activitat ha estat programada per treballar competències bàsiques de l’àmbit artístic musical.


 9. GALLECS: BOSC DE LLUM

  El dia 31 de març amb els alumnes de primer cicle de l’ESO hem fet una excursió a Gallecs per conèixer la natura d’aquest indret. Una vagada allà un naturalista ens ha fet un recorregut molt interessant anomenat “Bosc de llum” que ens ha permet aprendre un munt de coses sobre Gallecs i el seu entorn natural.

   


 10. JORNADES ESPORTIVES

  Un any més hem participat a les jornades esportives organitzades per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Com sempre una activitat molt enriquidora a on els nostres alumnes competeixen amb altres centres del Municipi.

   

   


 11. LA FAGEDA D’EN JORDÀ

  El passat dia 18 d’abril els alumnes del 1r curs d’IFE vam anar d’excursió a la Cooperativa de la Fageda. Un cop allà vam visitar les instal·lacions, vam poder donar de menjar a les vaques i als vedells i vam poder fer preguntes sobre el manteniment que fan de les instal·lacions dia a dia. Posteriorment, vam veure la fàbrica on realitzen tot el procés de fabricació dels iogurts i postres làctics, així com de les diverses melmelades amb la fruita que cullen de l’hort.

  Va ser una sortida molt interessant i ens va permetre conèixer coses sobre aquests animals que no tenim a la nostra granja!

   


 12. VISITA DEPURADORA

  El dia 13 de desembre els alumnes de 1r d’ESO van visitar la planta de tractament d’aigües residuals del riu per realitzar el taller “El recorregut de l’aigua del lavabo fins al riu”. Aquesta activitat estava programada dins l’Assignatura de Medi Ambient.

   

   


 13. BRUC JARDÍ

  Hem anat a Bruc Jardí, una empresa de material y productes de jardineria no vegetal, referent del sector i amb una visió de jardineria molt emocional i estètica.

   

   


 14. FAGEDA D’EN JORDÀ

  Els alumnes de jardineria i forestal hem visitat els volcans de Sta Margarida i el Closcat. També hem fet un passeig per la frondosa i fresca Fageda d’en Jordà. Els alumnes han pogut conèixer espècies vegetals autòctones i diferenciar diferents composicions del bosc, així com gaudir d’un matí diferent en un indret únic de Catalunya.


 15. BARCELONA ENFOCA’T

  Durant bona part del segon trimestre hem portat a terme el projecte “Barcelona Enfoca’t”. Amb aquest projecte hem volgut treballar el coneixement de la ciutat de Barcelona. Cada classe ha escollit un districte la ciutat per conèixer allò més significatiu: monuments, transport públic, estacions, zones verdes, personatges famosos, museus, etc.

  Hem fet sortides als diferents districtes i els alumnes han fet fotografies per presentar-les al concurs “Enfoca’t 2023”

  Cada grup ha compartit la informació amb els altres grups amb una exposició fent servir codis “qr” on es recollíem gravacions amb les informacions més rellevants de cada districte.

   


 16. DALÍ CIBERNÈTIC

  Aquesta primer trimestre amb els grups de 4rt d’ESO, hem anat a veure l’exposició Dalí Cibernètic al Centre d’Arts Digitals de Barcelona.

  Han gaudit molt, sobretot a les sales de realitat virtual. Han conegut l’obra i la vida de l’artista i la seva personalitat.

   


 17. SORTIDA DE TARDOR

  El dia 16 de novembre tota l’escola va anar d’excussió a la fageda de la Grevolosa, un grup, i l’altre a pujar el cim del Puigsacalm, per descobrir i gaudir de l’incomparable colorit de la natura en aquesta època de l’any. Va ser una jornada fantàstica que va servir, també, per completar els continguts i competències treballades a l’aula relatives a la vegetació i els fenòmens estacionals.