Activitats 2013 - 2014

 1. Cólonies ESO 2014

  Una vegada més hem acabat el període de convivències aquest any a la Garrotxa, en concret a Mas Gircós, a prop de Besalú. Tots els grups de l’ESO amb l’Albert, la Rosa, l’Eva i l’Amador hem gaudit de la natura i de les activitats que s’han dut a terme durant aquest dies: camp d’aventura, BTT, piscina, batalla de les Termòpiles, excursió a l’alta garrotxa per fer escalada en roca i un bany a les gorges del Pont d’en Valentí, passatge del terror, discoteca, joc cooperatiu, etc.

  Han estat uns dies molt divertits a on hem pogut aprendre a conviure i a compartir.

  Galeria


 2. Colònies PQPI 2014

  Els alumnes de segon de PQPI, com a cloenda de la seva formació han gaudit d’uns dies d’esbarjo, relax i convivència al Berguedà. Han estat allotjats al Jou a Guardiola de Berguedà, un hotel rural de muntanya on a més tenen una eugassada de cavalls de pura raça espanyola.
  D’aquesta manera a més del contacte amb la natura han pogut veure de prop el de la cria de cavalls en llibertat.

  Durant els quatre dies d’estada han pogut realitzar activitats molt diverses: senderisme, visita guiada a la eugassada, visita a una jaciment de petjades de dinosaures (Fumanya) visitar una reserva de bisons europeus, excursió a un llac de muntanya a més de poder gaudir de les instal•lacions de l’hotel (piscina, camp de futbol, billar, etc).

  Galería


 3. Colònies 2014

  El dimarts 10 de Juny marxem de colònies a Mas Gircós. Mas Gircós és una masia pairal restaurada del segle XVIII ubicada a Sant Ferriol, a prop de la vila medieval de Besalú. La instal·lació té capacitat per a 160 places, distribuïdes en dues cases. Els equipaments exteriors i interiors asseguren la diversió i comoditat dels usuaris, ja siguin grups, famílies o escoles. La casa compta amb altres atractius, com és el paisatge i pobles de la Garrotxa.

  El Parc Natural de la Zona Volcànica és a uns escassos 10 km.

  Galería


 4. Jornades esportives

  Una vegada més, els alumnes de quart de l’Escola han participat en les jornades esportives de Santa Perpètua de Mogoda.

  Una bona ocasió per compartir i competir amb altres estudiants de la població i treballar aspectes relacionats amb el joc net, el compliment de les normes i una bona conducta esportiva.

  Les competicions van tenir lloc a les instal•lacions municipals el dia 21 de Febrer i van ser un èxit de participació.


 5. Sortida Club de Polo

  El 27 setembre de 2013, amb motiu del Concurs de Salts Internacional de Barcelona l’Escola Barcanova va visitar les instal•lacions del Real Club de Polo Barcelona. Les dues promocions del curs PQPI “Mosso de Quadra”, i els tres professors que els van acompanyar van poder gaudir de les diferents proves que es disputaven aquell dia, i van aprofitar per visitar les instal•lacions d’un dels clubs referents de l’hípica Catalana, conegut arreu del món.

  El Cap de l’explotació eqüestre, José Caravaca, que col•labora amb el nostre centre com a tutor de formació de pràctiques en centres de treball, va guiar tot el grup i va resoldre tots els dubtes i inquietuds dels nostres alumnes. Des d’aquí li agraïm la seva col•laboració i suport al nostre projecte.

  Cal destacar també la presència de Santi Serra conegut pels seus espectacles amb cavalls i també per ser el guanyador del programa de televisió “Tú sí que vales”.


 6. Sortida Montseny

  Tots els alumnes de l’Escola hem gaudit de la habitual sortida al Montseny, descobrir els colors de la tardor i una vegetació diferent són els seus objectius principals.

  El alumnes de primer cicle van fer el circuit per l’Empedrat de
  Morou on van poder comprovar com canvia la vegetació en funció del clima i l’alçada, a més de gaudir del colors de la
  tardor als faigs i castanyers.

  Els alumnes de segon cicle van pujar al la cima del Turó del Home a on van poder gaudir de
  la immensitat del paissatge.


 7. Teatre: 20.000 Llegües de viatge submarí

  El dia 7 de febrer els alumnes de primer cicle van assistir a la representació de l’obra: “20.000 llegües de viatge submarí” per completar la formació dintre de l’assignatura de llengua catalana.

  La representació va tenir lloc al teatre de l’Escola Joan Pelegrí a Barcelona.


 8. Visita a la secció muntada de la guàrdia urbana de Barcelona

  Els alumnes de 1er i 2on de PQPI de “Auxiliar en cura i maneig del cavall” van anar a visitar les dependències de la Secció Muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona, com ja s’havia fet altres anys. Aquest cop a més de conèixer les seves instal•lacions, veure els cavalls, observar el sistema de treball i com realitzem les tasques diàries hem pogut gaudir d’una sessió de doma i preparació del seu conegut carrusel.

  Es tracta doncs d’un complement important a la formació dels nostres alumnes. A la revista trobareu una entrevista amb un agent de la Secció Muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona