Activitats 2015 - 2016

  1. Festa de l’Escola

    El passat dissabte dia 4 de juny va tenir lloc la 24ª festa Major de l’escola, en la qual, tant alumnes, professors, com exalumnes i familiars podien venir a l’escola i retrobar-se o conèixer el que en ella s’ha treballat al llarg d’aquest any.

    A les 10:00h del matí ja estava tot preparat i van començar a arribar les primeres famílies i alumnes. Cap a les 10:30, va tenir lloc l’exhibició dels alumnes del PFI de hípica. El primer torn va ser pels alumnes de 1r del PFI que van fer un Carroussel amb 10 cavalls. Ho van fer molt bé, i tot i que algun cavall estava nerviós amb tant de públic, van aconseguir demostrar el que havien aprés aquest any a l’escola.

    A continuació, els alumnes de 2n del PFI, van realitzar exhibicions de les diverses modalitats hípiques (salts d’obstacles, peu a terra, els 3 aires,…). Es nota que ja tenen més experiència i ho van fer molt bé.
    Quan van finalitzar les activitats a la pista de la hípica, va portar-se a terme una activitat nova, la projecció a la sala d’audiovisuals de diversos materials que havien estat preparant els nostres alumnes des de l’assignatura de Mitjans Audiovisual, així com la recuperació i recopilació d’imatges d’altres anys que els exalumnes podien demanar i veure, per recordar el seu pas per l’escola.

    Després, tocava entregar els diplomes a aquells alumnes que finalitzaven la seva formació amb nosaltres. Aquest any, l’entrega es va fer  a la capella de la que disposa el centre. Va ser un moment emotiu on inclús alguns pares i familiars d’aquests alumnes van voler dedicar unes paraules d’agraïment cap a l’escola i la feina que des d’aquí fem.

    Acabat aquest moment, va ser l’hora de fer l’aperitiu. Com a altra  novetat, cal comentar que aquest any, tot i que les famílies es van involucrar i van portar menjar per compartir amb la resta de famílies, part de la elaboració i sobretot control d’aquell moment va córrer a càrrec dels alumnes de 1r curs del PFI d’auxiliar d’hoteleria, que van jugar un paper molt important i van poder posar en pràctica el que han anat aprenent en aquest primer any de formació que hem iniciat al centre.

    Aquesta va ser la part més distesa de la festa i on famílies, que no es coneixien de res, van parlar i van compartir espai i moments. A més, va ser en aquest moment on va començar l’esperat i famós partit de futbol entre alumnes i ex-alumnes. El partit va ser molt renyit, però tot i que amb una diferència mínima, va acabar guanyant l’equip d’alumnes de l’escola. Tot i així, enhorabona a tots per la implicació i les ganes de repetir, any rere any.

    En tota la jornada, a més a més, es va poder veure l’exposició que es van realitzar a les aules de 2n i 3r on vam voler donar a conèixer a tot aquell que vingués a visitar-nos què havíem realitzat al llarg del curs des de les diverses assignatures instrumentals, així com la feina que realitzem a l’àrea de jardinera i hàbits laborals.

    També vam oferir un servei de venda del material que realitzen els alumnes a l’àrea d’hàbits laborals així com algunes de les plantes que han trasplantat i fet créixer els alumnes de jardineria.
    Estem contents de tota la gent que va venir i, un any més, la festa va ser tot un èxit, envoltats de famílies, riures i records. I ja comencem a preparar amb ganes la festa de l’any vinent, que amb la celebració del 25è aniversari serà una festa inoblidable!

    Galeria


  2. Teatre: el Petit Príncep

    El passat dimarts dia 10 de maig, el primer cicle d’ESO va anar a veure l’obra de teatre del Petit Príncep, després d’haver estat treballant aquesta obra literària, durant tot el curs, des de l’àrea de llengua i literatura catalana.

    L’adaptació de l’obra va estar realitzada per Transeduca.

    Vam marxar de l’escola a les 10h del matí i, després d’agafar l’autocar, vam arribar a Barcelona a les 10:45h. Un cop allà, vam poder esmorzar i vam esperar a que ens deixessin entrar. A les 11:30 va començar l’obra de teatre. Era una adaptació on l’atrezzo era mínim però van aconseguir captar l’atenció del públic i, tot i que va ser un musical, va ser una funció entretinguda, amb una visió diferent i que va mantenir-nos atents i expectants fins al final.

    Al acabar, vam poder fer un col·loqui amb els actors i fer-los les preguntes que vam creure oportunes.


  3. Colònies ESO 2016 “Les Tallades”

    Aquest any hem anat de convivències a  la casa de colònies “Les Tallades”. És una casa pairal del segle XIV reformada  i situada a Vilanova de Sau , enmig del paisatge protagonitzat pels cingles de Tavertet, Guilleries i el pantà de Sau. Hem pogut gaudir del pantà de Sau fent una activitat de canoa i hem visitat la represa que dona origen el pantà. També hem fet recorreguts de natura per conèixer la flora i la fauna de la zona. Tir amb arc, activitats nocturnes, consells de supervivència al bosc, piscina, rocòdrom, jocs cooperatius són altres de les activitats realitzades durant uns dies que han estat una forma de compartir vivències en un entorn de natura immillorable.

    Galeria


  4. Colonies PFI a La Seu D’urgell

    Els alumnes de 2on del PFI de Mosso de Quadra  han estat de viatge de final de formació  a La Seu D´Urgell del 13 al 17 de Juny.
    L´allotjament ha estat al L´Escola de Capacitació Agrària del Pirineu .
    Durant tota la setmana van realitzar tot un seguit d´activitats aprofitant les característiques de la zona i el gran ventall de possibilitats que ofereix  aquell  entorn natural  extraordinari :

    • Visita al Mercat Tradicional de La Seu D´Urgell
    • Activitat de rafting i piragüisme al Parc Olímpic del Segre  situat a La Seu D´Urgell
    • Senderisme per La Vall Ancles a Andorra
    • De turisme i de compres per Andorra La Vella
    • Circuit aeri (pont tibetà) i tir amb arc amb Outdoor Pirineus situat al poble d´Arfà.
    • Ruta a cavall per la Cerdanya
    • Excursió en BTT pels voltants del riu Segre.

    Galeria


  5. Setmana Cultural

    La setmana del 18 al 22 d’abril vam celebrar la setmana cultural, es tracta d’una setmana la qual la dediquem a realitzar diverses activitats relacionades amb la cultura i les arts. El treball que es realitza a la setmana Cultural és un treball realitzat de forma transversal que intenta agrupar el que s’ha anat treballant a les diverses assignatures per tal de poder aplicar, també, els nous coneixements adquirits a les diverses sortides i tallers que es realitzen.

    Aquest any, a més, hem volgut introduir una novetat en el segon cicle, on totes les activitats i tallers han anat lligats a un únic tema de treball, referent a un treball de recerca. Així doncs, tenint en compte que ens trobem en el 150è aniversari de Ramon Casas, vam dedicar el treball de recerca a aquest gran modernista i a tots els aspectes que a ell van lligats.

    Mes informació

     


  6. Visita guiada als horts

    (17 de juny del 2016)

    Els alumnes de tercer, van realitzar una excursió a uns terrenys dedicats a la plantació d’horts particulars a Santa Perpètua de Mogoda. Allà van poder veure en directe com els pagesos treballaven i conreaven el seu propi hort. Varen observar quines eren les plantacions de temporada i com es preparaven els terrenys per la collita. Varen participar d’aquests conreus i preguntar diferents tipus de plantacions i tècniques que es feien servir.


  7. Visita a vivers de planta ornamental

    El passat dia 24 de maig els alumnes Abel, Roger, Jonathan i Jordi van participar en una sortida als vivers Corma i Arribas Center, situats a la comarca del Maresme, per tal de reforçar els seus aprenentatges en la jardineria.

    A Premià de dalt van realitzar una visita guiada al punt de venda de la cooperativa Corma, on van conèixer i reconèixer moltes varietats de planta ornamental, destacant les col·leccions de geranis aromàtics, plantes vivaces,  plantes per a hort urbà, plantes aromàtiques i mediterrànies. Al mateix temps la visita els va servir per a conèixer millor els diferents sistemes de reg localitzat i automatitzat, els sistemes d’ombratge, ventilació i calefacció de les instal·lacions, i com gestionen la presentació, manteniment i reposició de les plantes.

    Molt a prop, a Vilassar de mar, van visitar el punt de venda de l’empresa Arribas Center, on hi ha una bona varietat d’espècies arbustives, enfiladisses, cactàcies i suculentes, plantes de cultiu interior,  plantes insectívores i algunes varietats d’arbres i fruiters. Les instal·lacions, sistemes de reg i els diferents tipus d’hivernacle també van ser motiu d’estudi. Aquí van realitzar una compra de diferents plantes per a l’escola aprenent a comparar les diferents mides, qualitats i preus, així com conèixer i entendre les factures de les compres i les diferents formes de pagament.


  8. Teatre: el Mecanoscrit del Segon Origen

    El passat divendres dia 8 d’abril, el segon cicle d’ESO va anar a veure l’obra de teatre del Mecanoscrit del Segon Origen, després d’haver estat treballant aquesta obra literària, durant tot el curs, des de l’àrea de llengua i literatura catalana.

    Era una adaptació realitzada per Transeduca que va portar a terme al Teatreneu de Barcelona.
    Vam marxar de l’escola a les 10h del matí i, després d’agafar l’autocar, vam arribar a Barcelona a les 10:45h. Un cop allà, vam poder esmorzar i vam esperar a que ens deixessin entrar. A les 11:30 va començar l’obra de teatre. Era una adaptació futurista en la qual, uns científics explicaven la història de l’Alba i el Dídac. Va ser una funció entretinguda, amb una visió diferent i que va mantenir-nos atents i expectants fins al final.

    Al acabar, vam poder fer un col·loqui amb els actors i fer-los les preguntes que vam creure oportunes.

    L’actitud va ser molt correcta i van mostrar atenció  i respecte en tot moment, tant envers als companys com envers els actors que requerien certa concentració i silenci per la posada en escena dalt de l’escenari.

    Va ser una bona manera de tancar el treball del llibre de lectura i, a més, vam poder assistir a un teatre en el qual, molts dels nostres alumnes mai hi havien estat.


  9. Carnestoltes Projecte de William Shakespeare

    Aquest any hem treballat William Shakespeare com a projecte de Carnestoltes al llarg del segon trimestre. Hem aprofitat que es celebrava el 4t centenari de la seva mort per apropar als nostres alumnes un dels escriptors més importants d’aquella època, juntament amb Cervantes, i que creiem que és una bona oportunitat de fer-los arribar aquests aspectes culturals i donar-los la oportunitat d’anar més enllà en aspectes literaris com els llibres que va arribar a escriure Shakespeare i que, avui en dia, encara són importants i recomanats de generació a generació.

    Galeria Més informació


  10. Visita escola de Polinyà

    El passat dijous dia 10 de març, va venir l’escola Polinyà de Polinyà a visitar el nostre centre.

    Un grup de 25 nens i nenes de 1r de Primària van sol·licitar fer una visita a les instal·lacions de l’escola, especialment aquelles relacionades amb l’àrea agropecuària. Així doncs, es va organitzar una visita perquè els petits alumnes veiessin els cavalls i coneguessin els ponis de l’escola, podent apropar-se a ells i coneixent les cures que cada dia, els alumnes del PFI de Mosso de Quadra realitzen amb ells i amb els llocs on habiten.
    Així doncs, van poder conèixer els cavalls i ponis que tenim a la granja, van poder acariciar-los i fer una primera aproximació durant tot el matí; al mateix temps que els nostres alumnes van poder participar d’aquesta experiència i van poder explicar allò que tant els agrada fer (treballar amb cavalls) en els infants de 6  i 7 anys.

    El temps meteorològic va acompanyar i va ser una experiència molt enriquidora tant pels visitants com pels alumnes del PFI que, des del centre, feien una primera aproximació de una de les que poden ser les seves tasques el dia de demà en el món laboral.
    Us recomanen visitar aquest bloc: Comunitat Mitjans

    https://comunitatmitjans.wordpress.com/2016/03/13/lequilibri-entre-el-donar-i-el-rebre/


  11. Torneig de futbol de l’ACELL a les instal·lacions esportives Meiland

    El passat dijous dia 10 de març, els alumnes de 2n cicle d’ESO van participar a un torneig de Futbol Sala que organitzava l’ACELL a les instal·lacions esportives Meiland.

    L’Escola Barcanova va participar amb dos equips de 10 alumnes cada un d’ells però sota un objectiu clar: Respectar i passar-ho bé.
    Quan van arribar a l’escola, un autocar de la mateixa organització els va venir a buscar i els va portar a la porta mateix de les instal·lacions. Un cop allà, van poder començar a conèixer els que serien els seus equips rivals.

    A les 11:30h va començar la competició i cada un dels dos equips de Barcanova va realitzar 3 partits d’uns 20 minuts aproximadament amb 3 equips d’altres centres i poblacions de Catalunya.

    Així doncs, l’equip Barcanova 1 va jugar contra: Alba Tarrega, Maria Montero A i Les Aigües A.

    I d’altra banda, l’equip Barcanova 2 va jugar contra: Nen Deu, Solc i Font de l’Abella 1.

    Tot i que hi va haver alguns partits que no van ser fàcils, els dos equips de Barcanova van demostrar molt esforç i van acabar guanyant 2 dels 3 partits, deixant, en empat, aquest darrer.

    Un cop finalitzada la competició, vam aprofitar per dinar mentre alguns dels equips encara acabaven els seus partits i, després, a les 2:45h, va arribar el moment de l’entrega dels premis.

    Del grup A, l’equip Barcanova 1 va quedar primer classificat de grup, emportant-se la copa. Mentre que, del grup B, l’equip Barcanova 2 va emportar-se la copa de 2n classificats.

    Va ser una jornada molt divertida, on els alumnes ho van passar molt bé, van estar molt motivats i van saber competir amb respecte i educació. Tot això es va veure recompensat amb les dues copes que ens vam emportar cap a l’escola. Esperem poder tornar a participar-hi en una altra edició!


  12. Jornades esportives 3r ESO

    El divendres dia 12 de febrer, els alumnes de 3r d’ESO van participar a les Jornades Esportives que s’organitza des de la Regidoria d’Esports de Santa Perpètua entre els diversos cursos de 3r d’ESO de tots els centres de Secundària del poble.

    Va ser el primer cop que els alumnes de 3r d’ESO i participaven i va ser una bona ocasió per compartir i competir amb altres estudiants de la població i treballar aspectes relacionats amb el joc net, el compliment de les normes i una bona conducta esportiva. Les competicions van tenir lloc a les instal•lacions municipals on realitzem l’assignatura d’esport durant el curs i tots els alumnes van gaudir i van compartir una bona estona amb altres alumnes i amb els seus propis companys.

    Galeria


  13. Palau de la Música – 2n cicle Jazz, en veu de… Swing!

    El passat divendres dia 4 de març, els alumnes de 3r i 4t d’ESO van anar al Palau de la Música, a Barcelona, a veure una representació musical titulada “Jazz, en veu de… Swing!”.

    Tractava d’un espectacle d’una hora on t’apropaven al gènere musical del jazz i anaven explicant-te diversos coneixements que, inconscientment, anaves aprenent mentre senties la música en directa de la banda que hi havia i veies ballar a una parella de joves fanàtics del Swing.
    Va ser molt interessant conèixer els inicis del Swing, així com alguns passos de Swing o de claqué. A més, vam poder veure la facilitat amb que es poden transmetre els diversos estats d’ànims a través de la música Blues i vam poder conèixer què és una Jam Session o quins instruments componen una Big Band.

    També va haver una solista, que es deia Susana Sheiman, que va cantar un parell de cançons i val a dir que la seva veu era molt potent i va deixar al públic bocabadat.

    En general, va ser molt entretingut i, al fer partícip al públic en tot moment, van gaudir molt de l’espectacle sense adonar-se que el temps s’havia acabat i era hora de tornar a l’escola.

    Van passar una bona estona i, el més important, sense adonar-se’n, van aprendre un munt de coses sobre aquest estil musical que no acostuma a ser massa freqüentat entre els nostres joves d’avui en dia


  14. Sortida al teatre: “Don Quijote de la Mancha”

    El dimarts dia 2 de febrer a les 11:30h els alumnes de 1r cicle d’ESO van anar a veure l’obra de teatre de Don Quijote de la Mancha al centre Parroquial Sant Vicenç de Sabadell.

    Donat que a l’aula, des de l’assignatura de castellà, estan treballant aquesta obra literària, es va voler combinar aquest treball amb l’adaptació teatral de l’obra que proposa la companyia Transeduca.

    Va ser molt interessant ja que tot i basar-se en la fidelitat del text original, van adaptar el llenguatge i reduir la trama a aquells capítols de caire més còmic i dinàmic, de manera que va permetre tenir una visió general del text i despertar-los les ganes d’acabar de treballar la lectura a les hores d’aula.
    En general, va ser molt entretingut i divertit i han continuat amb motivació i ganes, treballant a l’aula els personatges de l’obra i la història que entre ells succeeix.


  15. Fira de nadal

    El passat dissabte dia 12 de desembre els alumnes de 4t d’ESO vam posar una paradeta de 9 a 14:30h a la Fira de Nadal de Santa Perpètua de Mogoda per tal d’exposar i vendre els objectes que hem anat realitzant, els alumnes d’Hàbits Laborals al llarg d’aquest primer trimestre. Vam posar un parell de taules plenes de llibretes, caixes i paquets per regalar pels amics invisibles, pel Tió, per Nadal,… tot fet a mà i de forma artesanal. Alguns dels alumnes de l’escola van venir a veure’ns i algunes famílies van comprar alguns dels objectes per ajudar a recaptar diners per a millores de l’escola.

    Pròximament, realitzarem noves paradetes (com a molt tard per Sant Jordi) i esperem poder rebre la visita de moltes més famílies dels nostres alumnes, per poder mostrar-los tot el que arribem a fer a partir de cartró ploma i material reciclat.


  16. Sortida cultural al Palau de la Música. Músiques del món

    El passat dimecres dia 24 de novembre, els alumnes de primer cicle de l’escola van fer una sortida cultural al Palau de la Música.

    Vam sortir de l’escola a les 10h, després d’haver realitzat la primera classe, i vam agafar un autocar direcció a Barcelona. Un cop vam arribar a allà, vam entrar per veure l’espectacle titulat Músiques del món. Va ser una hora i quart en que 5 homes sols a l’escenari, a partir de la seves cordes vocals, realitzaven un concert, realitzant sons molt variats que semblaven alguns dels instruments que conformen l’orquestra.

    Va ser molt divertit i entretingut, i vam gaudir moltíssim, tant de l’espectacle com del lloc on es feia, donat que alguns de nosaltres era la primera vegada que trepitjàvem un edifici d’aquestes característiques.

    Aquesta sortida estava englobada dins de l’àrea de Ciències Socials i Culturals, la qual va permetre reforçar alguns dels conceptes que havíem estat treballant al llarg de tot el primer trimestre. O que havíem treballat en cursos anteriors.


  17. Excursió al Montseny

    El passat dimarts dia 10 de novembre vam realitzar l’excursió que fem cada tardo al Montseny. Vam sortir de l’escola a les 9:15 del matí i vam anar amb autocar fins a la faldilla del Montseny. Un cop allà, vam separar-nos per cicles. Els del primer cicle, van realitzar la volta circular que va fins a Santa Fe del Montseny i van poder observar el llac que es veu des d’allà dalt. Un cop van arribar a dalt de tot, van aprofitar per dinar i, posteriorment, van tornar a baixar per ser a les 3 al pàrquing i poder marxar de tornada a l’escola.

    El segon cicle, aquest any, va fer l’ascensió a les Agudes; muntanya de 1.700m des de la qual es podien veure unes boniques vistes. Hi va haver un grup que anava molt ràpid i va poder aconseguir arribar a dalt de tot per dinar i un altre grup que finalment, va decidir quedar-se a mitja ascensió i van tornar a la Font de Passavets a dinar. Aquests últims, van aprofitar per experimentar la temperatura de l’aigua del riu i fer preses al riu per observar com es modificava el seu curs.

    En general, va fer un dia fantàstic i la sortida va transcórrer correctament i sense cap accident. Va fer molt bon temps i vam poder gaudir d’uns paisatges de tardor plens de tons marrons, taronges i grocs, així com d’unes vistes fantàstiques que ens van permetre veure el Turó de l’Home (muntanya que alguns dels alumnes havien pujat en anys anteriors) i d’altres pics que conformen el Massís del Montseny. A més, vam aprofitar per aplicar alguns dels coneixements de les àrees de Nomenclatura i Medi Ambient que hem estat estudiant al llarg d’aquest primer trimestre.